מדיטציה להרגעה חשובה מתמיד כאשר בעשורים האחרונים החיים הופכים להיות עמוסים יותר, לחוצים יותר ובעיקר מלחיצים יותר.
אנשים רבים מרגישים את תחושת המחנק הקיימת ביום יום שלנו השגרה ההולכת וחונקת ויוצרת מתחים רבים וויכוחים מיותרים. השגרה שלנו מלאה בגורמי לחץ המשפיעים עלינו:
לחץ ועומס בעבודה, היעדר תזונה נכונה וכושר גופני תקין, השאיפה להצלחה ולהגיע להישגים, הרצון להיות עם המשפחה, החברים והאנשים הקרובים אלייך והבריאות שלנו. לכן עלינו לאזן בין הלחץ לרוגע כדי שנוכל להגיע למצב של שלווה. אחת הדרכים הנפוצות והטובות בעולם היא באמצעות מדיטציה להרגעה.
מה זה מדיטציה להרגעה?
מדיטציה להרגעה היא תרגיל נפשי הכולל הרפיה, מיקוד ומודעות. כמו שקיימת פעילות גופנית התורמת לגופנו, המדיטציה תורמת לתודעה שלנו. המדיטציה היא תרגול אישי, גם אם נעשה בקבוצות, לרוב נעשית בעינים עצומות, אך לא תמיד. ברוב המקרים, מדיטציה כרוכה בדרך כלל בשקט גופני, אך ישנן דרכים לעשות מדיטציה תוך כדי הליכה ולשלבל את התודעות בכל הפעילות שאנו מבצעים. המדיטציה משפיעה על שלושה היבטים:
- ריכוז: מיקוד תשומת לב לאובייקט יחיד, פנימי או חיצוני (מדיטציה של קשב ממוקד).
- תצפית: שימו לב לכל מה ששולט בחוויה שלכם ברגע הנוכחי, מבלי לאפשר לתשומת לב להיתקע בדבר מסוים (מדיטציה לפיקוח פתוח).
- מודעות: לאפשר למודעות להישאר נוכחת, לא מופרעת ולא להיות מעורבת במיקוד או התבוננות.
במקור, המילה "מדיטציה" פירושה למעשה לחשוב לעומק על משהו. עם זאת, כאשר "מיובאים" מנהגי התבוננות מזרחיים לתרבות המערבית, זהו המונח ששימש להגדרתם, מחוסר מילה טובה יותר. בימינו למדיטציה יש יותר משמעות של תרגיל זה של מיקוד תשומת לב מאשר לשקף לעומק. מלבד זאת, מדיטציה כרוכה גם ברוגע נפשי ובבניית התבוננות פנימית ("מבט פנימה").
טיפים למדיטציה נכונה:
מדיטציה נכונה יכולה להיות תלויה במספר גורמים, שילוב נכון של כולם יאפשר ניצול נכון של תהליך המדיטציה והגעה לרגיעה מוחלטת של הנפש.
- תנוחה – אפשר להרהר בישיבה על כרית או על כיסא. הדבר המהותי ביציבה הוא שהעמוד השדרה זקוף לחלוטין, מהגב התחתון ועד הצוואר, ובאופן אידיאלי לא נשען על שום דבר. השאר פחות חשוב.
- זמן – זה יכול להיות מה שמתאים יותר ללוח הזמנים שלך. אבל מדיטציה של תחילת היום, דבר ראשון בבוקר מומלצת מאוד, כך שתוודאו שזה ייעשה, וההשפעה על היום שלכם חזקה יותר.
- מקום – כל מה שאתה צריך זה מקום ללא הפרעות. באופן אידיאלי, מקום זה יהיה שקט, נקי ומסודר, על מנת להשפיע טוב יותר על הנפש.
- אורך – ניתן להתחיל עם פחות מ -5 דקות, ולהגדיל דקה או שתיים בשבוע, עד ל 20 דקות בכל פעם ויותר מזה.
- אסור למצות את הגוף. לכן לא כדאי להתאמן מיד אחרי האימון.
- הדעה שלנו צריכה להיות ערה. אז לא טוב לעשות את זה כשאתה ישנוני או עייף.
- הבטן שלך לא צריכה להיות מלאה. מומלץ לתת לו 30 ~ 40 דקות מנוחה אחרי ארוחות קלות, ו -וכ2 ~ 3 שעות אחרי ארוחות כבדות. גוף עייף יכביד על התהליך ויוביל לעייפות כללית.
- רצוי לשים את הטלפון שלך במצב טיסה או במצב שינה, במהלך התרגול שלך, כך שלא יפריע.
- בצעו דקה או שתיים של תרגילי נשימה לפני המדיטציה, אם אתם יודעים. זה יקל הרבה יותר על הרפיה והרגעת הנפש.
- אם אתם עושים מדיטציה בבית, לבשו בגדים נוחים ומשוחררים.
- לאחר שתבחר את הטכניקה שלך, השלב הבא הוא לעבוד על בניית הרגל המדיטציה והבנה טובה יותר של תהליך המדיטציה.
- מציאת שותפים למטרה יקלו על ביצוע המדיטציה.
קורסים וסדנאות של מדיטציה להרגעה
קיימות סדנאות וקורסים רבים של מדיטציה להרגעה, החל ממדיטציה למתחילים ועד למדיטציה להארה פנימית.
- קורס מדיטציה למתחילים – לימוד עקרונות המדיטציה, תרגילי נשימה נכונה, איך להגיע למצב של ריכוז מלא, לימוד תנוחות ישיבה.
- קורס מדיטציה למתקדמים – תרגול עקרונות ההרפייה, תרגול שליטה על ההכרה והתודעה שלנו בעת התרגול, הקניית ערכי מדיטציה לשגרת היום יום שלנו.
- סדנת ויפאסנה – טכניקה למדיטציה מהעתיקות בעולם שמטרה היא להיפטר מכל האנרגיות השליליות והמשקעים הנשפיים על מנת להגיע לאושר אמיתי ומלא באמצעות חקרירה עצמית פנימית על ידי הרהור האדם במחשבותיו, רגשותיו ותחושתיו עד להתבהרות האדם כיצד הוא תופס וחווה את העולם שלנו וכיצד הוא שפט את מציאות זו. סדנה זו מאפשרת קבלה עצמית, ראייה צלולה של הסביביה, שליטת פנימית ושלווה.
- סדנת דמיון מודרך – סדנה המאפשרת לנו לבחון ולטפל במגוון רחב של נושאים בחיינו כמו שיפור החיים וצמיחה אישית, בריאות פיזית ונפשית, איזון והגשמה. השימוש בדימיון מודרך עובד באיזון, משלים, מחזק תהליכים וגורמי שינוי בחיים, ומהווה כלי מצוין בארגז הכלים האישי שלנו לצורך יצירת החיים בהם תמיד רצינו.